Companii

Canicula ar putea afecta vanzarile Lindab in iulie si august

Canicula ar putea afecta vanzarile Lindab in iulie si august

Andrei Sulyok, directorul general al Lindab

20.07.2007, 19:34 15

Grupul Lindab, unul dintre cei mai mari furnizori de tigle metalice de pe piata locala, a inregistrat o cifra de afaceri de 17,7 milioane de euro in primul semestru al anului, in crestere cu 43% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.
"Piata constructiilor din Romania inregistreaza o crestere exponentiala fata de tarile scandinave si statele din Europa de Vest, unde grupul Lindab isi desfasoara activitatile, astfel ca diferenta rezultatelor obtinute este explicabila", a declarat Andrei Sulyok, directorul general al companiei. Ritmul mediu de crestere al afacerilor Lindab pe pietele stabile din Occident variaza intre 1-3%.
Directorul general al Lindab nu a dorit sa faca estimari referitoare la cifra de afaceri din al doilea semestru al anului. Este totusi posibil ca firma sa inregistreze vanzari in scadere in lunile iulie si august datorate caniculei ce face imposibila montarea tiglei, a adaugat acesta.
Lindab a anuntat ieri dezvoltarea in Romania a unei noi game de profile de tigle metalice adresate clientilor cu venituri medii. "Am hotarat sa ne adresam unei noi catogorii de public tinta, investind intr-un produs accesibil", a mai spus Andrei Sulyok.
Noua gama, Lindab Skane, se deosebeste de Lindab Nodric, produsul premium al companiei printr-o suprafata utila a tiglei cu 10% mai mare si un pret mai scazut cu 15-20%. Noua linie de productie inaugurata are o capacitate de 2.000.000 de metri patrati pe an, dubland astfel capacitatea de productie de tigla metalica a companiei. Valoarea totala a investitiei se ridica la 400.000 de euro, potrivit reprezentantilor companiei.
Lindab a avut anul trecut o cota de piata de 22% si urmareste cresterea acesteia la 25-26% anul acesta. Conform estimarilor, segmentul autohton al tiglelor metalice a atins valoarea de 54 de milioane de euro anul trecut, anul acesta fiind prognozata o crestere de 30-50%.
Pana in prezent, valoarea totala a investitiilor companiei Lindab in Romania se ridica la valoarea de 9,4 milioane de euro.
Compania produce 3,2 milioane de metri patrati de tabla curata pe an, circa 1.000 kilometri de tubulatura circulara de ventilatie si un milion de metri patrati de casete structurale.
Anul trecut compania a inregistrat vanzari directe in valoare de 38 de milioane de euro, in crestere cu 28% fata de 2005. La acestea se adauga 15 milioane de euro vanzari indirecte, realizate prin intermediul distribuitorilor. Grupul Lindab isi desfasoara activitatea in 29 de tari si detine 19 unitati de productie. Anul trecut compania a raportat o cifra de afaceri de 805 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO