În lanţul Mega Image, un kilogram de căpşune costă 35-38 de lei, dar de la fermieri pleacă, în timpul recoltei, cu un preţ de 8-15 lei/kg
Căpşunele sunt o afacere cu profituri dulci în România, astfel că o investiţie de 33.000 lei într-un hectar cu căpşuni sădiţi în câmp se recuperează de 2,5 ori încă din primul an de producţie. Faţă de cultura în câmp, cea în solar este mai costisitoare, de 51.000 lei/ha, însă veniturile sunt direct proporţionale şi ajung până la 100.000 de lei în primul an de rod, potrivit specialiştilor şi datelor de la Ministerul Agriculturii, din ghidul pentru pomicultură.
Plantarea se face fie primăvara, fie toamna. Plantarea de toamnă se face cu stoloni recoltaţi direct din stoloniere, în septembrie şi poate continua până la sfârşitul lunii octombrie, în funcţie de temperaturile de îngheţ ale solului. Primăvara, plantarea se face până la sfârşitul lunii aprilie cu stoloni nerefrigeraţi şi până în luna iunie cu stoloni refrigeraţi.