Companii

CASMB a reziliat contractele cu zece farmacii

18.08.2003, 00:00 94



Casa de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti (CASMB) a reziliat contractele cu zece farmacii care nu au respectat angajamentele luate fata de CASMB, refuzand, printre altele, sa onoreze retete compensate sau gratuite.



CASMB a constatat ca zece farmacii nu respectau angajamentele din contract: fie nu aveau gestiunea cantitativ valorica a produselor medicale, fie nu respectau programul declarat, fie refuzau sa elibereze retete compensate ori gratuite desi aveau contract in acest sens. Drept urmare, CASMB le-a trimis acestora notificari de reziliere a contractelor.



Totodata, CASMB a incheiat intelegeri cu doi furnizori de ingrijiri la domiciliu (Crucea Alb-Galbena si Hipocrat) si a stabilit farmaciile care vor functiona si cu program de noapte. Astfel, aproape 170 de farmacii bucurestene (in jur de 25 din fiecare sector) au program non-stop.



La sfarsitul lunii iulie, presedintele CASMB, Robert Serban, avertiza ca CASMB va rezilia contactele cu acele farmacii care refuza sa elibereze medicamente compensate si gratuite desi s-au angajat sa livreze astfel de produse.



"CASMB este preocupata, in primul rand, ca asiguratii sa gaseasca permanent medicamentele de care au nevoie. In acest sens, Casa de Sanatate a Capitalei va controla farmaciile, pentru a identifica acele unitati care, desi au contract, nu elibereaza medicamente compensate si gratuite.



Impotriva celor care incalcaprevederile contractuale vor fi luate masuri severe, mergand pana la rezilierea contractului'', afirma Serban. El aprecia ca ar fi necesara introducerea unui nou criteriu pentru alocarea fondurilor, si anume densitatea populatiei dintr-o anumita zona. Mediafax



 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO