Companii

Cătălin Mahu, fondatorul lanţului de restaurante La Mama, vrea să reia expansiunea, după o pauză de aproape patru ani, încurajat de creşterea de 15% a businessului în 2023

Cătălin Mahu, fondatorul lanţului de restaurante La...

Autor: Cristina Roşca

21.02.2024, 16:02 274

Lanţul de restaurante La Mama, fondat acum 25 de ani de antreprenorul Cătălin Mahu, a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri cu 15% mai mare decât cea din 2022. Compania Trotter Restaurant, care administrează businessul, a închis anul 2022, ultimul pentru care există date publice, cu afaceri de 22,7 mil. lei, cel mai ridicat nivel de după 2015.

Cu un avans de 15%, încasările au depăşit 26 de milioane de lei anul trecut, conform calculelor ZF, apropiindu-se de maximele atinse în perioada 2007-2008.

Astfel, rezultatele recente îl încurajează pe antreprenor să reia expansiunea după mai circa patru ani de pauză. Reţeaua numără astăzi şase restaurante în Bucureşti. Ultima deschidere a avut loc în 2019, înainte de pandemia de Covid-19 pe care mulţi antreprenori din ospitalitate o descriu drept cea mai dificilă perioadă pentru businessul de profil.
Mahu anunţase şi în 2023 că are intenţia să dezvolte reţeaua de restaurante, însă atunci afirma că va acţiona prudent pentru că oamenii sunt şi ei mai prudenţi în consum.

Omul de afaceri consideră că el a trecut cu businessul propriu prin trei crize majore - cea de la începuturi, când economia era în impas financiar, cea din 2009-2010 şi, mai recent, pandemia.

Despre perioada actuală, spune că principala provocare o reprezintă lipsa personalului calificat pentru domeniul HoReCa, însă La Mama lucrează cu şcoli de meserii pentru a găsi oameni. Călătin Mahu adaugă că preferă muncitorii români celor străini, iar asta într-o perioadă în care tot mai mulţi antreprenori apelează la personal de peste hotare.

Primul restaurant al companiei a fost inaugurat pe 27 februarie 1999, acum un sfert de secol, la intersecţia bulevardelor Ştefan cel Mare şi Barbu Văcărescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO