Companii

CBRE România intră pe piaţa de property management

Foto Silviu Matei

Foto Silviu Matei

Autor: Cristina Cuncea

05.09.2013, 19:42 350

Firma de consultanţă imobiliară CBRE România intră pe piaţa de property management, primul proiect pe care îl va administra fiind centrul comercial Sun Plaza din Bucureşti, deţinut de compania austriacă S Immo.

„CBRE a semnat un mandat cu compania austriacă de investiţii imobiliare S IMMO, proprietarul mallului de peste 80.000 de metri pătraţi. Mandatul Sun Plaza marchează inaugurarea departamentului de property Management al CBRE România“, spun reprezentanţii CBRE. Managementul Sun Plaza va fi coordonat de Claudiu Szetyanszki, supervizat de Luiza Moraru, directorul departamentului de retail al CBRE România.

Divizia de property management a CBRE administrează în Europa Centrală şi de Est aproximativ 1,7 milioane de metri pătraţi în peste 200 de proprietăţi din şase ţări. Grupul are 55 de centre comerciale în administrare în Europa Centrală şi de Est, având clienţi atât din zona de corporate (fonduri de investiţii), cât şi companii private.

Sun Plaza este al doilea cel mai mare proiect de dezvoltare al S IMMO. Deschis în 2010 în partea de sud a Bucureştiului, mallul are peste 130 de magazine, operate atât de chiriaşi locali, cât şi internaţionali. Pe piaţa de property management din România mai activează firme precum Coldwell Banker, DTZ Echinox, Jones Lang LaSalle, Sonae Sierra şi Colliers.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 06.09.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO