Companii

Ce antreprenori locali şi-au vândut afacerile în 2020? Din cele mai mari 10 tranzacţii oamenii de afaceri români au încasat aproape 250 mil. euro

Ce antreprenori locali şi-au vândut afacerile în 2020?...

Autor: Cristina Roşca

30.12.2020, 19:00 6333

În ultima lună, pe piaţa locală de M&A s-au parafat două tranzacţii importante ce au avut la vânzare antreprenori locali care şi-au construit afacerile în capitalism. La cumpărare s-a aflat de fiecare dată un grup străin – e vorba de unul suedez şi de un altul german.

Ambele dealuri – cel prin care Doina Cepalis a vândut producătorul de scaune auto pentru copii către suedezii de la Holmbergs şi cel prin care nemţii la DKV au cumpărat afacerea din energie Smart Diesel de la mai mulţi antrepenori locali - îşi fac loc în top zece cele mai mari tranzacţii din 2020 care au avut oameni de afaceri români la vânzare. Ba mai mult, vânzarea Smart Diesel se află, conform estimărilor ZF, pe prima poziţie în acest clasament, fiind vorba de un business cu afaceri de 1,5 mld. lei şi profit net de 31 mil. lei în 2019.

Podiumul este completat de preluarea de către Kingspan Group a diviziei Steel a TeraPlast Group pentru 85 mil. euro şi achiziţia a 70% din SanoVita de către fondul de investiţii Highlander Partners, de la Soare Cornel, Dan Ion, Dan Dumitru. Aceasta din urmă a avut o valoare de peste 18 mil. euro. În cazul dealului Teraplast, el a fost inclus în top pentru că deşi compania e listată la BVB, acţionar principal în business este Dorel Goia, unul dintre cei mai cunoscuţi antreprenori locali.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO