Companii

Ce puteţi citi în noua ediţie a Business MAGAZIN: Cum ajungi de la trainee la director general şi care sunt cei mai periculoşi bani

Ce puteţi citi în noua ediţie a Business MAGAZIN: Cum...

Autor: Roxana Petrescu

14.02.2022, 00:05 198

Noua ediţie a Business MAGAZIN are ca material principal un interviu cu Paul Drăgan, directorul general al McDonald’s în România, şi propune o analiză despre domeniile din care ar putea apărea următorii unicorni. Paul Drăgan a început să lucreze într-unul dintre restaurantele McDonald’s din România, accesând un program standard de manager trainee. 27 de ani mai târziu, Paul Drăgan a devenit directorul general al McDonald’s în România, fiind responsabil de businessul cu peste 90 de unităţi şi afaceri anuale de 869 milioane de lei ale acestuia. Dincolo de tenacitatea cu care şi-a construit cariera pas cu pas, care sunt ceilalţi factori ce l-au ajutat să se evidenţieze printre miile de angajaţi ce lucrează an de an pentru McDonald’s în România?

De 22 de ani, topul Deloitte Technology Fast 50 Central Europe recunoaşte firmele de tehnologie cu un potenţial de campion, iar din 2008 40 de companii româneşti au reuşit să intre în acest clasament unic. Unele au confirmat potenţialul devenind poveşti de expansiune globală, altele s-au dovedit a fi stele căzătoare. Business MAGAZIN a analizat evoluţia acestor companii şi a identificat alături de Deloitte următoarele zone de creştere. De la dezvoltarea interacţiunilor cât mai naturale în spaţii virtuale, securitate cibernetică, servicii de cloud şi blockchain sau automatizări pe fast-forward, toate sunt medii proprice pentru viitorii unicorni. Ce altceva mai este necesar?

Liviu Popescu, 47 de ani, este coproprietar al Fratelli, unul dintre cele mai mari grupuri de restaurante si cluburi, alături de Mihai, fratele său geamăn, Dani Caramihai şi Nicu Mergeani, toti foşti colegi de liceu. Liviu Popescu a fost invitatul emisiunii Viaţa ta e un business, a canalului Aleph Business, şi a vorbit despre cum e să fii manager în industria HoReCa, cu plusuri şi minusuri.

Boicotarea Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Beijing trage lumea înapoi în războiul rece, a spus către poporul său Aleksander Lukaşenko, preşedintele Belarusului şi „ultimul dictator al Europei”, după cum s-a autointitulat. Ţara sa face parte din ceea ce prinde contur a fi o coaliţie condusă de Rusia şi China contra unei ordini mondiale dictate de la Washington. Dar are Lukaşenko dreptate? Sau lumea n-a ieşit niciodată cu adevărat din războiul rece dintre Vest şi Est? Istoria jocurilor olimpice poate da un răspuns deoarece aceste evenimente cu participare internaţională au fost marcate profund de politică şi geopolitică.

Alături de propunerile de mai sus, răsfoiţi noul număr la revistei Business MAGAZIN pentru idei de afaceri noi şi doza săptămânală de lifestyle. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO