Companii

Cea mai importantă veste din ultimii 16 ani pentru industria luxului din România: grupul francez Hermès vrea să deschidă un magazin în zona Ateneului din Bucureşti

Cea mai importantă veste din ultimii 16 ani pentru...

Autor: Cristina Roşca

02.03.2024, 13:04 4847

Una dintre cele mai exclusiviste mărci din lume va veni direct în România, nu în sistem de franciză.

Grupul francez Hermès, o afacere de familie ajunsă la cea de-a şasea generaţie şi unul dintre cei mai importanţi actori din industria luxului de la nivel mondial, vrea să intre pe piaţa locală cu un magazin propriu în centrul Bucureştiului, în zona Ateneului, spun sursele ZF. Brandul va veni direct, nu în sistem de franciză, acesta fiind modelul de lucru al uneia dintre cele mai exclusiviste mărci din lume. Intrarea grupului din Hexagon pe piaţa din România este cea mai importantă veste din ultimii 16 ani pentru industria locală a luxului, după ce în 2008 Louis Vuitton deschidea un magazin propriu la Bucureşti.

Fondată în 1837 în Franţa, casa HermËs este condusă astăzi de Axel Dumas, reprezentantul celei de-a şasea generaţii a familiei. Compania are 300 de magazine în 45 de ţări şi produce în special în Franţa, în peste 50 de fabrici proprii, potrivit datelor de pe site-ul propriu.

Hermés are magazine în principalele oraşe ale lumii, în regiunea Europei Centrale şi de Est fiind prezent în Polonia (Varşovia) şi Cehia (Praga). Alte buticuri sunt în Grecia, Turcia şi Austria.

Pentru un nou magazin în regiune, grupul s-a uitat la Bucureşti şi Budapesta, conform datelor ZF, alegând în cele din urmă Capitala României, într-un vot de încredere rar pe piaţa de lux.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO