Companii

Cea mai mare investiţie inaugurată înainte de alegerile locale: Pasajul Pipera a fost deschis luni circulaţiei

Cea mai mare investiţie inaugurată înainte de alegerile locale: Pasajul Pipera a fost deschis astăzi circulaţiei

Autor: Andreea Neferu

30.04.2012, 16:48 5860

Pasajul Pipera, o investiţie de circa 140 de milioane de lei (33 milioane de euro) ce constă în supralărgirea şoselei Pipera şi supratraversarea bulverdului Barbu Văcărescu şi a Căii Floreasca, a fost inaugurat luni, la peste un an şi jumătate de la începerea lucrărilor.

Primarul general al Capitalei Sorin Oprescu a anunţat marţea trecută că Pasajul Pipera va fi deschis în "câteva zile". Pe pasaj vor circula zilnic 48.000 de autovehicule pe fie­care sens de mers.

Pasajul Pipera va avea o lungime de circa 580 de metri, iar incluzând şi supralărgirea de pe şoseaua Pipera, lungimea totală va fi de aproape 1,5 kilometri. Sub pasaj vor exista circa 200 de locuri de parcare, iar lucrarea are o durată normată de viaţă de 100 de ani.

Valoarea totală a lucrărilor pentru pasaj se ridică la circa 140 de milioane de lei (circa 33 de milioane de euro), iar construcţia a început în octombrie 2010. Firma care a realizat pasajul este PA&CO International, care este controlată de omul de afaceri Costel Căşuneanu.

Proiectul va asigura accesul dinspre vii­toarea autostradă A3 către Capitală, îm­pre­u­nă cu şoselele paralele Fabrica de Glucoză şi Dimitrie Pompeiu. Supralărgirea Şoselei Pipera s-a făcut de la două la şase benzi.

Miza finalizării pasajului o constituie faptul că acesta este construit într-o zonă cu aproape 200.000 de metri pătraţi de birouri în care lucrează peste 15.000 de angajaţi ai unor companii precum Renault Techno­logie Roumanie, Oracle, DHL, Volksbank, PricewaterhouseCoopers, RBS, Huawei sau Colgate-Palmolive.

Zona din apropierea pasajului Pipera este cea mai activă din Capitală în ceea ce priveşte construcţiile.

În prezent, lânfă pasaj se mai ridică structura celei mai înalte clădiri din Bucureşti, turnul Sky Tower de 36 de etaje, iar în luna februarie a demarat şi construcţia mallului Promenada, care va avea o suprafaţă închiriabilă de 35.000 mp şi care va fi gata în august 2013, potrivit termenului oficial.

Anul trecut a fost inaugurat şi Pasajul Basarab în urma unei investiţii de 240 de milioane de euro, fiind considerat cel mai important proiect de infrastructură urbană din ultimele două decenii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO