Companii

Cea mai nouă fabrică de medicamente a avut afaceri de 1 mil. euro anul trecut

Autor: Ioana David

28.08.2011, 13:49 447

Polipharma Industriei, fabrica de medicamente a puternicului om de afaceri sibian Ilie Vonica, a înregistrat anul trecut afaceri de 4,4 mil. lei (circa 1 mil. euro), în creştere cu 60% comparativ cu nivelul de 2,7 mil. lei (0,6 mil. euro) din 2009, potrivit calculelor ZF pe baza datelor de la Registrul Comerţului.

Polipharma Industriei reprezintă cel mai recent pariu al lui Ilie Vonica, un om de afaceri care şi-a clădit un business cu o cifră de afaceri de 300 mil. euro.

Sibianul în vârstă de 55 de ani poate fi considerat unul dintre cei mai puternici antreprenori din industria farma şi a serviciilor de sănătate.

Businessul său, de peste 300 mil. euro şi 1.500 de angajaţi, include un distribuitor de medicamente (Polisano), o reţea de farmacii (Reţeta), o fabrică (Polipharma Industries), o reţea de clinici generaliste (Clinica Polisano), una de dializă, centre de fertilizare in vitro şi un spital privat (la Sibiu).

Fabrica, o investiţie încă în derulare, va avea mai multe secţii de producţie medicamente solide şi in­jectabile, iar prima secţie este cea de produse generice solide.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO