Companii

Cel mai prost sezon de schi din ultimii ani. Temperaturile ridicate au ţinut oamenii departe de pârtii. Hotelier: „Luna martie este cea mai dezastruoasă din tot sezonul, avem o scădere de 30%“.

Cel mai prost sezon de schi din ultimii ani....

Autor: Miruna Diaconu

25.03.2024, 18:00 204

Staţiunile montane, unde există pârtii de schi, s-au confruntat cu cel mai prost sezon de iarnă din ultimii ani, în anumite cazuri, chiar fără pre­cedent. Cu temperaturi ridicate, care nu au permis nici formarea stratului de zăpadă artificială, oamenii nu au mai venit în număr mare să schieze pe pârtiile din ţară. Administratorii de pârtii şi hote­lierii din zonele montane trag acum linie, la final de sezon, iar cifrele, în multe cazuri, sunt cu minus.

„Cel mai prost sezon de schi din ultimii ani, un sezon similar a fost în 2017, dar atunci, un­deva spre sfârşitul lunii fe­bruarie a nins puter­nic şi am putut bene­ficia de 1-2 luni de ză­padă. De data asta nu a mai nins, am avut doar 10 centi­metri de zăpadă, nu 60-70 centimetri ca în anii trecuţi, strat suficient cât să ne permită să deschi­dem şi pârtiile de mai jos de Cota 2000. Nu s-a schiat nici măcar o zi oficial pe pârtiile cuprinse între Cota 2000 şi Cota 1400, asta este fără pre­cedent cred că din anul 2001, când a fost un sezon complet lipsit de zăpa­dă“, spune Maria Floricica, general manager al Transport Urban Sinaia, care administrează domeniul schiabil din staţiune.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO