Companii

De ce se cere urgentarea lucrărilor numai pentru podul Grant? În trei schimburi se poate lucra şi la şcoli, spitale, nu doar la drumuri. De ce nu se lucrează după un program de lucru extins la proiecte publice pentru a le termina mai repede?

Podul Grant a mai trecut printr-un proces de reabilitare cel mai recent în 2019, în timpul mandatului de primar al Gabrielei Firea, contractul de la acel moment fiind în valoare de 12 milioane de euro.

Podul Grant a mai trecut printr-un proces de reabilitare cel mai recent în 2019, în timpul mandatului de primar al Gabrielei Firea, contractul de la acel moment fiind în valoare de 12 milioane de euro.

Autor: Alina-Elena Vasiliu

27.10.2023, 14:00 3419

♦ Când elevii învaţă în containere sau fac ora de educaţie fizică pe trotuar, de ce nu iese niciun primar să ceară lucrări în trei schimburi? ♦ Într-o Capitală europeană la 16 ani de la aderarea la UE se cer urgentarea lucrărilor la podul Grant, însă investiţiile în transport în comun, şcoli sau spitale se derulează în acelaşi ritm de melc.

Închiderea podului Grant pentru lucrări de reabilitare a paralizat traficul deja sufocat din tot Bucu­reştiul, mulţi oameni în special din cartierul Militari fiind nevoiţi să-ţi schimbe traseele pe care mergeau la serviciu sau la şcoală ori fiind obligaţi să înfrunte aglomeraţia în fiecare zi.

Cu haosul care domneşte pe străzi, dorinţa bucureştenilor acum este ca lucrările să se termine cât mai curând, astfel încât să revină la traseele lor obişnuite.

Viteza cu care se lucrează pe şantier nu le dă însă prea multe speranţe, în condiţiile în care orice activitate se încheie la ora 17, ca după un program de birou.

„Astăzi, la ora 17.00, la podul Grant încetase lucrul. Fac acest apel public la domnul primar general să discute cu constructorul şi să organizeze activitatea pe trei schimburi, 24/7! Astfel, ar putea reduce perioada de execuţie de la şase luni la trei-patru luni. Dacă constructorul solicită fonduri suplimentare din cauza forţei de muncă, mai scumpă pe timpul nopţii, Primăria Sectorului 6 se poate implica financiar şi ajuta. Foarte mulţi oameni ne cer soluţii, inclusiv mie, domnule primar general, deşi lucrarea (legitimă, de altfel) vă aparţine“, scria, pe 16 octombrie 2023, într-o postare pe Facebook, primarul Ciprian Ciucu de la sectorul 6, pe raza căruia se află podul Grant. Acesta este însă un ritm obişnuit de execuţie pentru lucră­rile publice, după cum au remarcat şi cetăţenii. „Se întâmplă de 30 de ani. Se începe treaba la 8 şi la 17 nu mai e nimeni“, este comentariul unui internaut la postarea primarului de la sectorul 6.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO