Companii

"Cererea in domeniul energetic a scazut dramatic"

17.08.2009, 18:10 30

Compania Lapp Insulator din Turda, fosta firma Argillon Romania, producator de izolatori din portelan de medie si inalta tensiune, a realizat in primul semestru din acest an o cifra de afaceri de aproximativ 4,6 mil. euro, in scadere cu 12%. Conducerea estimeaza ca va realiza in acest an o cifra de afaceri de 12 mil. euro, nivel similar cu cel din 2008.

"Cu toate ca domeniul energetic nu ar trebui sa fie afectat semnificativ, constatam o scadere mai puternica a cererii, trend ce se va mentine si in urmatoarele luni. Clientii nostri nu mai efectueaza comenzi cu trei-sase luni in avans, comenzile fiind plasate doar atunci cand apare cererea, iar stocurile de siguranta sunt minimizate. Speram intr-o revigorare a pietei incepand din luna octombrie", a declarat Sorin Nutiu, directorul general al Lapp Insulator.

Prin preluarea de catre grupul american Lapp Insulator la finele anului trecut, fabrica din Turda a intrat in circuitul mondial al izolatorilor ceramici.

"Dispunem in prezent de 417 angajati, am efectuat reorganizari pentru eficientizarea activitatilor, insa nu vom face disponibilizari colective, desi in lunile de vara activitatea companiei este redusa. Principalii clienti sunt firmele Siemens, ABB, Areva, Bohemia, E.ON, sau Lapp Insulators Redwitz", a spus Nutiu. Anul trecut peste 95% din productia din Romania a fost destinata exportului in Europa de Vest si America de Nord.

Divizia europeana a grupului american Lapp Insulator, compania Lapp Insulator GmbH&Co.KG cu sediul in localitatea Wunsiedel din Germania, a achizitionat anul trecut producatorul de izolatori din portelan de medie si inalta tensiune Argillon Romania.

Grupul Lapp Insulator detine sapte puncte de productie, doua in SUA, doua in Germania, un punct de productie in Polonia, unul in Romania, iar altul in Republica Populara Chineza.

Potrivit reprezentantilor fabricii de la Turda, noua structura consolidata a grupului cuprinde peste 1.300 de angajati si ocupa primul loc printre furnizorii de izolatori pe plan european si locul trei pe plan mondial. La fabrica din Turda se produc peste 100 de tipuri de izolatori de inalta tensiune.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO