Companii

China, în top 5 ţări de unde România importă fursecuri şi biscuiţi

Autor: Florentina Niţu

16.08.2021, 18:45 194

Transportul produselor din China în România durează între două şi trei săptămâni pe vapor, astfel că produsele au un termen de valabilitate între o lună şi şase luni, ceea ce înseamnă că „folosesc mai mulţi aditivi alimentari“.

România a importat pro­duse de morărit, de brutărie, de patiserie şi biscuiţi de 218 mil. euro în perioada ia­nuarie - mai 2021, o valoare de 2,3 ori mai mare decât cea a exporturilor pentru aceleaşi produse, po­trivit calculelor fă­cute de ZF pe baza datelor de la Institutul Naţional de Statistică.

Cantitatea importată a fost de 220.000 de tone de produse de morărit, de brutărie, de pa­tiserie şi biscuiţi, iar canti­tatea exportată a fost de 65.000 de tone, conform sursei citate anterior. În ceea ce priveşte pro­dusele de morărit, cele mai mari importuri sunt de la vecinii din Ungaria - fapt ştiut că România trimite grâu şi adu­ce făină sau mălai - şi Bulgaria, iar cele mai multe produse de brutărie, de pati­serie şi biscuiţi au venit în prima parte a acestui an din vestul Europei, din Germania şi Polonia.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO