Companii

Chiriile se pregătesc de scumpiri înainte de începutul anului universitar. Cele mai mari preţuri sunt în Cluj-Napoca, cele mai mari scumpiri sunt aşteptate în Timişoara

Chiriile se pregătesc de scumpiri înainte de începutul...

Autor: Bogdan Alecu

31.08.2022, 08:30 352

Pe fondul cererii crescute generate de revenirea studenţilor, preţurile solicitate pentru apartamentele date spre închiriere în marile centre universitare tind, în general, să crească încă din luna iulie, spre deosebire de anii anteriori.

Comparativ cu perioada similară a anului trecut însă, datele Imobiliare.ro arată că la finalul lunii august 2022 chiriile medii solicitate pentru apartamentele cu una, două şi trei camere (construite până în anul 2000) au con­semnat, în general, majorări de până în 10% - singura excepţie de la „regulă“ fiind reprezentată de locuinţele din Cluj-Napoca şi locuinţele cu trei camere din Braşov.

„Chiriile practicate pentru majoritatea segmentelor rezidenţiale sunt în continuare mai ieftine decât în 2019, nereuşind să recupereze scăderile masive din 2020. Totuşi, sub impactul inflaţiei şi al creşterii generale de costuri şi în contextul unei creşteri ridicate a cererii, ne aşteptăm că această toamnă să depăşim nivelul de preţuri practicat înaintea pandemiei. Dacă cele mai mari preţuri vor continua să fie în Cluj pentru apartamentele cu 1 şi 2 camere, ne aşteptăm ca cele mai mari scumpiri să le vedem în Timişoara, deoarece raportul dintre veniturile locuitorilor din Timişoara şi nivelul chiriilor este mult mai bun decât în Braşov, Iaşi sau Constanţa“, arată Daniel Crainic, director de marketing Imobiliare.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO