Companii

Cinci clujeni iau 4 mil. euro pentru un furnizor de calcar

19.01.2010, 23:13 323

Baumit Romania, parte a concernului austriac Schmid IndustrieHolding, cu afaceri de peste un miliard de euro, a achizitionatpentru 4 mil. euro compania Imcop Calcar, detinuta de cinciantreprenori clujeni, tranzactia fiind semnata la sfarsitul anuluitrecut, potrivit informatiilor publicate in Monitorul Oficial.

Imcop Calcar, unul dintre furnizorii importanti de calcar aiaustriecilor de la Baumit in zona Transilvaniei, a avut in 2008 ocifra de afaceri de 3 mil. euro si un profit net de peste 110.000de euro, conform site-lui Ministerului Finantelor, avand 48 deangajati. Compania detine cariera de calcar de la Geomal, judetulAlba.

"Am cumparat compania clujeana pentru a ne asigura o rezerva dematerie prima pentru urmatorii cativa zeci de ani. Vom pastraangajatii si clientii companiei, insa va urma un amplu proces deretehnologizare a carierei'', a declarat Laurentiu Lupusor,directorul general al producatorului de mortare uscate si adeziviBaumit, cu afaceri de 43 de milioane de euro in 2008.

Lupusor a mai precizat ca firma sa a fost unul dintreprincipalii clienti ai Imcop Calcar.

In urma acestei tranzactii cinci oameni de afaceri clujeni auincasat intre 200.000 de euro si 2,7 milioane de euro, in functiede participatiile detinute in Imcop Calcar. Astfel, firma ImcopSRL, controlata de Popa Oliviu, a obtinut peste 2,75 mil. europentru pachetul de 68,80% din actiuni. Calin Popa si Valentin-IonEnache au incasat peste 400.000 de euro, in timp ce Gabriela MariaPopa si Adrian Roman Cobarzan au primit sub 200.000 de euro.

"Banii rezultati din aceasta tranzactie vor fi utilizati indezvoltarea si cresterea companiei Imcop (controlata de aceiasiactionari - n. red.) care produce si comercializeaza tigla dinbeton", spune Calin Popa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO