Companii

Cincizeci de afaceri româneşti au primit finanţări de 26 milioane de euro de la norvegieni prin programul Inovare Verde în Industrie

TOVE BRUVIK WESTBERG, ambasadorul Norvegiei în România

TOVE BRUVIK WESTBERG, ambasadorul Norvegiei în România

Autor: Greta Bogdan

05.10.2016, 00:05 322
România a primit finanţări de 26 mil. euro în ultimii trei ani din partea Norvegiei, dar şi din partea Islandei şi a statului Liechtenstein, toate membre ale Spaţiul Economic Euro­pean, pentru dezvoltarea a 50 de firme şi orga­nizaţii nonguver­na­mentale de pe piaţa locală.
 
Printre cele mai importante companii româneşti care au primit finanţare până acum se află producătorul de panificaţie Lidas SRL, Simacek Gardening SRL, care se ocupă cu amenajarea şi întreţinerea spaţiilor verzi,  Rolix Impex Series, specializată în confecţii metalice, producătorul de ambalaje Greiner Packaging, Insta Electric SA, care produce şi distribuie aparataj electric de joasă tensiune, Promar Textil, un jucător din industria textilă şi Total Waste Management SRL specializată în reciclarea deşeurilor.
 
După Polonia, România a obţinut cele mai mari finanţări din Granturile Norvegiene în perioada 2009-2014, de peste 306 mil. euro. 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO