Companii

CITR: Peste 16.000 de companii româneşti, cu afaceri de 140 miliarde de euro, sunt la un pas de restructurare sau insolvenţă

CITR: Peste 16.000 de companii româneşti, cu afaceri de...

Autor: Alexandra Matei

20.10.2023, 00:07 4378

Zece mii de companii româneşti de impact, adică acele companii cu active de peste un milion de euro, sunt în risc de restructurare, în timp ce alte 6.700 sunt la un pas de insolvenţă, arată un studiu recent realizat de CITR.

„Când vorbim despre insolvenţa iminentă, luăm în calcul acei indica­tori care ne arată că există unu sau mai multe elemente de dezechilibru grav, care ar putea reprezenta probleme în viitorul acestor companii. În ultimii zece ani, am văzut foarte multe elemente de stres aplicate companiilor din România – vorbim de factori intrinseci sau extrinseci, zona de impact economic în relaţia cu partenerii noştri princi­pali sau evenimente precum pande­mia sau războiul, care vin cu un stres suplimentar asupra mediului de afaceri din România“, spune Paul-Dieter Cîrlănaru, CEO al CITR.

În România, potrivit CITR, sunt în total 40.000 de companii de im­pact, care generează peste 80% din cifra de afaceri la nivel naţional, iar dintre acestea 57% sunt finanţabile.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO