Companii

CJ Cluj: Bosch va putea cumpăra terenul din Jucu

Autor: Laurentiu Cotu

14.02.2012, 12:03 372

Consiliul Judeţean Cluj a anunţat că forma finală a contractului pe care autorităţile judeţene îl vor semna cu producătorul german de componente auto Bosch va fi aprobată mâine de consilierii judeţeni.

Contractul urmează să fie semnat vineride către reprezentanţiiCJ Cluj, cei de la Tetaromşi companie Bosch.Compania va construi la Jucu, pe o suprafaţă totală de 21,5 hectare, o unitate de producţie pentru componente auto, darşi clădiri administrative, iar producţia ar urma să înceapă din a doua parte a acestui an. Investiţia se ridică la 77 mil. euro.

Potrivit reprezentanţilor CJ Cluj contractul va fi public, iar după aprobarea acestuia va putea fi consultat pe site-ul instituţiei clujene. Singurele aspecte care nu vor putea fi făcute însă publice sunt cele legate de dotările tehnice şi utilizarea halelor pentru producţie. Prin contract, Bosch va putea să utilizeze, pentru o perioadă de 49 de ani, un teren de 21,5 hectare în parcul Industrial Tetarom III din Jucu.

''Există şi posibilitatea cafirmaBosch să cumpere terenul de la Jucu, iar dacă se va decide acest lucru,preţul de vânzare va fi stabilit în urma unei expertize. Totodată, compania va avea şi dreptul de vânzare asupra terenului. Dacă se va opta pentru închirierea acestuia, preţul de utilizare va fi de 0,1 euro mp'', a declarat Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj în cadrul unei conferinţe de presă.

Pe de altă parte, compania Bosh ar putea beneficia de acordarea unui ajutor de stat pentru realizarea investiţiei din Jucu, care ar însemna scutiri de taxeşi impozite, facilităţi în cadrul importurilorşi exporturilorşi termene de graţie la împrumuturi.

Bosch îşi va instala facilităţile de producţie pe un spaţiu de 215.000 de metri pătraţi, din parcul industrial Tetarom III, parcul unde a funcţionat şi fabrica de telefoane mobile Nokia. Compania estimează că se vor crea, într-o primă fază, peste 300 de noi locuri de muncă, însă numărul acestora ar putea creşte până la 2.000 de locuri de muncă, conform reprezentanţilor CJ Cluj.

Pe lângă investiţia germanilor de la Bosch şi producătorul italian De'Longhi va investi 30 mil. euro în realizarea unei fabrici de electrocasnice în Jucu, pe platforma fostei facilităţi Nokia, şi va crea între 600 şi 1.000 de noi locuri de muncă. Grupul finlandez Nokia a decis, la finele lunii septembrie 2011, să închidă fabrica de la Jucu, judeţul Cluj, în cadrul unui program de eficientizare şi reducere a costurilor.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO