Companii

Clinicile investesc 150 milioane euro

22.04.2010, 23:10 39

Principalii operatori din domeniul serviciilor medicale privatevor investi peste 150 mil. euro in unitati medicale pe piata localapana in 2011, dintre care peste 70 mil. euro numai anul acesta,releva o analiza a ZF pe baza datelor facute publice de companii.Acest nivel al investitiilor este record pe piata de profil si afost influentat de intrarea recenta a unor fonduri de investitii inactionariatul principalilor operatori, dar si de posibilitatilemari de crestere.

"Pana acum cu mii de euro, sute de mii sau maximum un milion seputeau face lucruri, dar in prezent sumele sunt de milioane bune deeuro", spune Robert Serban, care impreuna cu sotia sa Georgetacontroleaza reteaua Gral Medical. In total s-au anuntat peste 13clinici anul acesta, dar proiectele de spital care se intind panain 2011 sunt in numar de sapte.

Astfel, MedLife a anuntat investitii de peste 20 mil. euro,Centrul Medical Unirea 30 mil. euro (pentru doi ani), Gral - 3,5mil. euro, Sanador 40 mil. euro (investitia in cladirea spitaluluieste 33 mil. euro, iar proiectul total de 40 mil. euro), Euroclinic1 mil. euro, Romar 8-9 mil. euro (investitia initiala), Medicana 30mil. dolari (22,3 mil. euro) si Medicover (40 mil. euro).

  • Cititi in Ziarul Financiar de luni cat poate castiga unmedic care lucreaza la privat

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO