Companii

Coca-Cola isi muta fabrica din Bucuresti cu 122 de angajati

09.05.2007, 17:24 645

Coca-Cola HBC Romania, cel mai mare jucator pe piata bauturilor non-alcoolice, isi transforma fabrica din Bucuresti in depozit, urmarind consolidarea operatiunilor din Ploiesti.
Operatiunile din fabrica Coca-Cola HBC din Capitala, avand o capacitate de 663.000 de litri pe zi, vor fi transferate in urmatoarele trei luni la fabrica din Ploiesti.
"Fabrica din Ploiesti ofera, prin pozitia sa, oportunitati de extindere a activitatilor de imbuteliere si depozitare, permitand optimizarea operatiunilor", a declarat Mugurel Radulescu, directorul de comunicare Coca-Cola HBC Romania.
In prezent, in fabrica Coca-Cola HBC din Bucuresti lucreaza 122 de angajati. "Tuturor li s-a facut oferta de angajare la Ploiesti si ne dorim ca acestia sa accepte transferul la Ploiesti", a spus Radulescu.
Compania a anuntat ca va acorda salarii compensatorii angajatilor fabricii din Capitala care vor refuza transferul la Ploiesti sau alte oferte in cadrul Coca-Cola HBC din Bucuresti.
"In plus, o companie de plasament si consultanta a identificat deja un numar suficient de locuri de munca pentru a fi ofertate angajatilor din fabrica Bucuresti", a precizat Radulescu.
Coca-Cola HBC a instalat recent, in locatia din Ploiesti, o noua linie de imbuteliere a bauturilor racoritoare carbonatate, avand o capacitate de 63.000 de litri pe ora. Compania a mai investit intr-o linie de imbuteliere a apei minerale cu o capacitate de 50.000 de litri pe ora, instalata recent in unitatea de productie de la Vatra Dornei.
Noile linii sunt parte a unui program de investitii derulate de companie in perioada 2002-2006, cu o valoare cumulata de 136 mil. euro, potrivit datelor Coca-Cola HBC. Acestea au determinat extinderea cu 30% a capacitatii de depozitare aferenta fabricilor din Ploiesti si Vatra Dornei.
Coca-Cola HBC Romania a inregistrat anul trecut o crestere de 18% a volumului de vanzari, ajungand la un total de 873,6 milioane de litri.
Compania are peste 3.000 de angajati si opereaza in prezent sapte fabrici in sase localitati: Bucuresti, Ploiesti, Iasi, Timisoara, Oradea si Vatra Dornei.
Portofoliul Coca-Cola Romania cuprinde bauturile racoritoare Coca-Cola, Sprite, Fanta , sucurile Cappy, ceaiurile Nestea sau bautura energizanta Burn.
Compania concureaza cu Pepsi Americas, imbuteliatorul produselor PepsiCo, Parmalat, Tymbark Maspex, European Drinks sau Romaqua, pe o piata estimata la 2,23 miliarde de litri in 2006.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels