Companii

Cod de bune practici pentru energia regenerabilă în România: În următorii doi-trei ani se pot instala circa 4.000 MW în eoliene şi solare. Fără deblocarea consumului de energie şi investiţii în stocare, noile proiecte verzi sunt puse însã sub semnul întrebării

Eoliene si solare

Autor: Roxana Petrescu

22.09.2023, 00:07 1531

Până la finalul acestui an se vor pune în funcţiune 72 MW în proiecte de energie eoliană, primele astfel de investiţii pe care piaţa le vede după un deceniu de îngheţ, şi aproape 1.000 MW, aflaţi acum în stare avansată de construcţie, pe zona de proiecte solare. Până în 2030, România are în vedere capcităţi noi de 10.000 MW în proiecte de energie verde, la care se adaugă proiecte nucleare sau pe gaz, întrebarea cheie pentru toate aceste intenţii fiind cine va consuma energia când acum cererea scade spectaculos?

„Doar trecând o parte din consum către energie electrică vom reuşi. Industriile energointensive, transpor­turile trebuie trecute spre zona de consum de energie electrică. Dar mai este un lucru. Va fi o obligaţie legată de consumul de energie verde. Dacă nu vei consuma verde, vei fi taxat“, a spus Liviu Gavrilă, vicepreşedintele RWEA (Romanian Wind Energy Association), în cadrul conferinţei de lansare a celei de-a doua ediţii a Codului de bune practici pentru energia regenerabilă în România.

Codul, o iniţiativă a RWEA şi RPIA (Romanian Photovoltaic Industry Association) este o mapare a pieţei de energiei verde din România, cu evidenţierea oportunităţilor, dar şi a provocărilor pe care investitorii în domeniul le au în acest moment.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO