Companii

COFCO, Bunge şi Prutul sunt cei mai mari importatori de cereale din Ucraina

COFCO, Bunge şi Prutul sunt cei mai mari importatori de...

Autor: Florentina Niţu

09.05.2023, 00:05 344

♦ Importurile României din Ucraina aproape s-au dublat ca valoare într-un an: 5 din cei mai mari 10 importatori sunt comercianţi de cereale şi îngrăşăminte ♦ Importurile României din Ucraina aproape s-au dublat ca valoare într-un an: 5 din cei mai mari 10 importatori sunt comercianţi de cereale şi îngrăşăminte.

România a importat bunuri în valoare de 2,2 miliarde de euro în 2022 din Ucraina, în creştere cu 66% faţă de anul anterior.

Cerealele şi îngrăşămintele sunt produsele care au venit cu precădere din ţara vecină aflată în plin război, arată o analiză făcută de ZF pe baza datelor oferite de Institutul Naţional de Statistică.

Pe primul loc în topul celor mai mari importatori din Ucraina se află compania Aptiv Technology Services & Solutions, parte a Delphi Corporation, care operează în România din 1997 şi are trei fabrici care produc sisteme electrice şi electro­nice pentru industria auto.

Următoarele două poziţii sunt ocupate de companiile Liberty Galaţi, cel mai mare producător de oţel din ţară, şi Bunge România, cel mai mare producător de ulei de floarea-soarelui. Americanii de la Bunge au cumpărat floarea-soarelui din Ucraina, dat fiind preţul mai mic al seminţelor faţă de cele produse în România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO