Companii

Comănescu face primii paşi în Marea Nordului

Comănescu face primii paşi în Marea Nordului

Foto Shutterstock

Autor: Roxana Petrescu

12.03.2012, 00:00 190

Grup Servicii Petroliere (GSP), companie specializată în forajul marin aflată în portofoliului grupului Upetrom, controlat de omul de afaceri constănţean Gabriel Comănescu, a făcut primii paşi în Marea Nordului, zonă foarte căutată de petrolişti datorită potenţialului ridicat de hidrocarburi.

Astfel, compania a anunţat semnarea a două contracte cu Wintershall Nordzee Olanda, firmă controlată de germanii de la Wintershall, parte a grupului BASF. Unul dintre contracte vizează construirea unei conducte offshore cu o lungime de 30 de kilometri, lucrările urmând să înceapă din luna iunie. Cel de-al doilea contract, care presupune efectuarea unor lucrări de foraj offhore, va începe în luna mai, având în prima fază o durată de un an de zile.

"Acest contract marchează intrarea GSP pe piaţa din Marea Nordului după ce deja am intrat pe pieţele din Marea Neagră, Mediterană, Rusia şi Mexic", a declarat Stuart Oakley, directorul general executiv al GSP.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO