Companii

Compania aeriană HiSky plănuieşte să zboare din Bucureşti către New York din iunie 2024. Ar putea fi primul zbor transatlantic după mai bine de două decenii

Compania aeriană HiSky plănuieşte să zboare din...

Autor: Miruna Diaconu

22.12.2023, 09:58 953

Compania aeriană HiSky are în plan să zboare din Bucureşti către New York din iunie 2024, fiind pentru prima dată în ultimii ani când din România există zboruri transatlantice.

„După 20 de ani, zborurile directe Bucureşti – New York devin posibile alături de HiSky! Din 7 iunie 2024, vei putea zbura cu noi direct spre oraşul visurilor - New York. Cursele regulate vor fi efectuate săptămânal, în fiecare zi de luni, miercuri, vineri şi sâmbătă. Biletele sunt deja disponibile, la preţ de la doar 349€/sens”, se arată într-un anunţ publicat de companie pe pagina sa de Facebook.

Zborurile către New York ar putea fi o premieră pentru piaţa locală, de unde nu a mai existat niciun zbor transatlantic de ai bine de două decenii. România a avut zboruri transatlantice până la începutul anilor 2000, când Tarom a renunţat la aceste curse.

HiSky a fost înfiinţată în 2020 în Republica Moldova, în cel mai dificil an pentru industria aviatică. În pofida provocărilor, Iulian Scorpan spune că pandemia i-a ajutat la dezvoltare şi compania a avut acces la aeronave mai noi. Iulian Scorpan a fost director în cadrul AirMoldova, fosta companie de stat a Moldovei, iar în 2018 şi-a încetat activitatea la operatorul aerian, apoi a ales să îşi deschidă propria companie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO