Companii

Compania hotelieră ANA Hotels, controlată de George Copos, a ajuns la afaceri de 160 mil. lei în 2022 după o majorare de 83% a veniturilor

Compania hotelieră ANA Hotels, controlată de George...

Autor: Miruna Diaconu

05.06.2023, 00:07 2669

ANA Hotels, unul dintre cei mai mari jucători din piaţa hotelieră locală, a ajuns la afaceri de 160 milioane lei anul trecut, în creştere cu 83% faţă de anul anterior, potrivit datelor furnizate de companie. Cifra de afaceri raportată anul trecut se apropie de nivelul din 2019, când veniturile au fost de 166 mil. lei, potrivit datelor Ministerului de Finanţe.

Pentru anul acesta, reprezentanţii companiei estimează venituri care vor depăşi pragul de 207 milioane lei, ceea ce ar fi un record pentru companie.

„Cele mai mari provocări pentru acest an sunt modificările legislative, care determină o predictabilitate scăzută pentru mediul de afaceri, creşterea valorilor preţurilor la materialele de construcţii, creşterea dobânzilor la credite bancare, coroborate şi cu întârzieri în eliberarea autorizaţiilor de construire, duc la amânarea investiţiilor“, spun reprezentanţii companiei.

La sfârşitul anului trecut, Athenee Palace a încheiat colaborarea cu grupul hotelier internaţional Hilton, iar hotelul a trecut de la 1 ianaurie 2023 sub brandul InterContinental, revenit pe piaţa locală după o pauză de un an. InterContinental a avut sigla pe hotelul din Piaţa Universităţii până la sfârşitul anului 2021.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO