Companii

Companiile din top 10 din producţia de hârtie încep să resimtă furtunile din economie: „Estimăm o înrăutăţire a condiţiilor economice“

Companiile din top 10 din producţia de hârtie încep...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

22.07.2022, 19:00 332

♦ În 2021, liderul pieţei şi-a redus afacerile l La polul opus, un salt considerabil a făcut anul trecut Ambro, una dintre companiile deţinute de grupul francez Rossmann. Firma a ajuns la 507 milioane de lei cifră de afaceri în 2021, după o creştere de 57%, care a propulsat-o pe locul al doilea în clasament.

Pehart Tec Grup a rămas lider al pieţei de celuloză şi hârtie după cifra de afaceri obţinută în 2021, când a înregistrat un rezultat de 512 milioane de lei, în scădere cu 6% faţă de anul precedent, potrivit informaţiilor disponibile pe site-ul Ministerului de Finanţe.

„Contextul general marcat de insta­bilitate, fie că vorbim de criza energetică, fie de cea de scuritate, a condus la o volatilitate a mediului macroeconomic. Inflaţia existentă pe piaţa materiilor prime şi a energiei (electricitate şi gaz) este o provocare pentru toţi agenţii economici. Strategia noastră însă este de a continua investiţiile, nu să le oprim, deşi, ca niciodată, anul acesta am revizuit unele bugete în contextul provocator al inflaţiei şi al crizei energetice. Avem planuri de diversifi­care a portofoliului nostru, planuri de investiţii atât în linii de producţie, cât şi în capacitatea de stocare“, spun reprezentanţii Pehart Tec Grup.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO