Constructii

Scaderea vanzarilor de ciment ale Lafarge in Romania, una dintre cele mai abrupte din Europa Centrala si de Est

05.05.2010, 12:08 15

Vanzarile Lafarge Ciment, subsidiara locala a grupului francezin Romania, au scazut in valoare in primele trei luni ale anului cu44,9%, comparativ cu perioada similara din 2009, din cauzaconditiilor meteo nefavorabile activitatii în constructii si aproblemelor economice din regiune. Scaderea in volum a fost de42,3%, in timp ce reducerea preturilor a fost de 2,6%.

Lafarge a inregistrat in Romania una dintre cele mai abruptescaderi din Europa Centrala si de Est, avand in vedere ca in primultrimestru in Polonia, declinul a fost de 26,9%, iar in Serbiavanzarile au crescut cu 0,7%. Cea mai mare reducere a fostinregistrata in Rusia, de 48%.

Declinul vanzarilor Lafarge pe piata locala continua, dupa ce \n2009 cifra de afaceri a Lafarge Ciment s-a redus cu 34%. Lainceputul anului estimarile francezilor erau optimiste si indicau ocrestere de 0-5% a vanzarilor de ciment in 2010.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24