Companii

Constructorii clujeni de la Diferit modernizează 40 km de drum judeţean în Satu Mare pentru 40,5 milioane de euro

Constructorii clujeni de la Diferit modernizează 40 km...

Autor: Laurentiu Cotu

10.11.2023, 16:30 194

Asocierea dintre companiile Diferit AG şi Diferit SRL, controlate de familia Petri din Cluj-Napoca, a câştigat un contract de 200,8 mil. lei (aproximativ 40,5 mil. euro) pentru modernizarea a 40 km de drum judeţean în Satu Mare. 

Refacerea tronsonului va începe la ieşirea din municipiul Satu Mare şi intrarea în localitatea Păuleşti, iar lucrările vor cuprinde localităţile Păuleşti, Ambud, Petin, Apateu, Corod, Culciu Mic, Culciu Mare, Cărăşeu, Lipău, Valea Vinului, Roşiori, Pomi, Borleşti, până la limita cu judeţul Maramureş. Pe traseul drumului modernizat vor fi amplasate 4 staţii de încărcare pentru maşinile electrice, potrivit unui comunicat de presă transmis de Consiliul Judeţean Satu Mare.

Pe lângă lucrările de modernizare a drumului, investiţia prevede şi alte lucrări conexe cum ar fi drumuri laterale, accese la proprietăţi, construcţia a două poduri noi şi reabilitarea podurilor existente, dar şi amplasarea parapeţilor de protecţie şi a zidurilor de sprijin. 

Durata de execuţie a lucrărilor este de 24 luni, durata etapei de proiectare fiind de 6 luni. Investiţia este finanţată din fonduri europene atrase de Consiliul Judeţean Satu Mare. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO