Companii

Constructorul grec Aktor: Am hotărât să ne concentrăm pe Grecia şi România, o ţară în care am acumulat experienţă şi care are nevoie substanţială de infrastructură

Constructorul grec Aktor: Am hotărât să ne concentrăm...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

25.05.2023, 19:00 15101

♦ Dintre cele mai importante contracte semnate în 2022 de Aktor fac parte restaurarea şi mentenanţa lotului 5 de cale ferată Bucureşti – Craiova – Timişoara – Cluj – Braşov – Iaşi – Galaţi – Constanţa, cu o valoare bugetată de 94 mil. euro, precum şi reabilitarea şi mentenanţa lotului 1 din aceeaşi linie de cale ferată, cu o valoare bugetată de 93 mil. euro.

Constructorul grec Aktor, parte din grupul Ellaktor, şi-a propus să se concen­treze pe oportunităţile de construcţii din Ro­mâ­nia, o ţară cu nevoi ridicate de dezvoltare a infrastructurii, după cum se arată în rapor­tul financiar al grupului, aferent anului 2022.

Printre principalele proiecte pe care s-a concentrat constructorul grec în 2022 s-a numărat Centura Bucureştiului, alături de mai multe proiecte feroviare din România şi Grecia. Ca lider al asocierii, Aktor a obţinut în 2020 contractul pentru lotul 3 al Centurii Bucureştiului, cu o lungime totală de 18 kilo­metri. În acest proiect, Aktor SA este asocia­tă cu Euro Construct Trading 98, o companie locală în insolvenţă.

„Din punct de vedere geografic, grupul a hotărât să se concentreze pe Grecia şi Româ­nia, o ţară din UE în care a acumulat expe­rienţă şi know-how şi care, totodată, are o nevoie substanţială de infrastructură“, se arată în raport. Dintre cele mai importante contracte semnate în 2022 de Aktor fac parte astfel restaurarea şi mentenanţa lotului 5 de cale ferată Bucureşti – Craiova – Timişoara – Cluj – Braşov – Iaşi – Galaţi – Constanţa, cu o valoare bugetată de 94 de milioane de euro, precum şi reabilitarea şi mentenanţa lotului 1 din aceeaşi linie de cale ferată, cu o valoare bugetată de 93 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO