Companii

Cosmeticele clujenilor de la Cosmetic Plant au ajuns pe rafturile a 8.000 de farmacii şi magazine

Cosmeticele clujenilor de la Cosmetic Plant au ajuns pe...

Autor: Cristina Roşca

22.07.2016, 00:07 1207

Producătorul clujean Cosme­tic Plant, controlat de familia de antre­pre­nori români Laszlo, a realizat anul tre­cut 1 milion de produse cosmetice pe care le-a vândut în principal în Ro­mânia în circa 8.000 de magazine, dar şi la export în ţări precum Re­publica Moldova, Un­ga­ria, Iordania, Liban, Grecia sau Austria.

„Anul trecut am ra­por­tat un busi­ness de 8,9 mi­lioane lei (2 milioane de euro), în creştere cu cir­ca 20% comparativ cu anul 2014. În ceea ce pri­veşte volumul vânzărilor, acesta a depăşit în 2015 pragul de un milion de produse. Pentru acest an, mizăm pe un avans de 10% al cifrei de afaceri com­parativ cu 2015“, spune Susana Laszlo, director general al Cosmetic Plant şi unul dintre acţionari.

Compania este prezentă la nivel na­ţio­nal în reţelele Auchan, Cora, Profi şi recent a început livrările către Car­refour. Pe lista de clienţi se mai află şi drogheriile dm drogerie markt, far­maciile Catena şi Remedium, dar şi ma­gazinele Plafar.

„Per total, estimăm că produsele noastre se vând în ca­drul a circa 8.000 de cli­enţi, dintre care în jur de 66% sunt farmacii şi ma­gazine naturiste, res­­tul de 35% fiind re­ţelele mari de hiper şi super­marketuri şi dro­gheriile.“

Antreprenoarea afimă că obiec­ti­vul principal al Cosmetic Plant este creş­terea exporturilor prin promo­va­rea mai agresivă a produselor pe pie­ţele stră­ine. În străinatate, produsele Cos­me­tic Plant se vând în farmacii, ma­ga­zine şi depozite naturiste cu vânzare en-gros şi en-detail, respectiv în dro­ghe­rii şi magazine specializate în vân­zarea de cosmetice.

Pe piaţa de aproape 800 mil. euro a produselor cosmetice din România, Cosmetic Plant se bate atât cu giganţi precum L’Oréal sau Beiersdorf, dar şi cu jucători locali precum Farmec Cluj. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO