Companii

Costin Bănică, JLL: România este pe harta investitorilor, dar statul trebuie să fie pregătit

Costin Bănică, head of industrial department în cadrul companiei de consultanţă imobiliară JLL.

Costin Bănică, head of industrial department în cadrul companiei de consultanţă imobiliară JLL.

Autor: Bogdan Alecu

03.03.2022, 00:07 1036

România este pe listă pentru noi investiţii, dar statul român trebuie să aibă ce „pune pe masă“ când vine vorba de atragerea acestor investiţii.

„Şi statul trebuie să fie pregătit pentru discuţii cu mari investitori deoarece cine vine cu 4-5.000 până la 10.000 de locuri de muncă are anumite solicitări. Nu mai suntem în punctul în care nu mai suntem competitivi. Până acum spre exem­plu pentru baterii au fost pe listă ţări precum Cehia, Slovacia sau Polonia deoarece sunt lângă Germania, noi suntem mai departe, iar avantajul costului legat de forţa de muncă este contrabalansat de costul logistic, dar România este pe harta investi­torilor“, a spus Costin Bănică, head of industrial department în cadrul companiei de consultanţă imobiliară JLL.

Cea mai recentă discuţie oficială în care România a fost pe listă a fost investiţia Volkswagen într-o nouă uzină în Europa de Est, investiţie câştigată de Turcia, dar la care s-a renunţat ulterior.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO