Companii

Crestere de 15% la grupul Megapress

Crestere de 15% la grupul Megapress

Investitii de 4 milioane de euro in 2006

04.09.2006, 21:22 30

Grupul Megapress, al treilea jucator de pe piata tipariturilor, a inregistrat in primul semestru o crestere a cifrei de afaceri de aproximativ 15% fata de anul trecut, pana la 31,1 milioane de lei (8,8 milioane de euro).
Profitul net al grupului, ce include Megapress Holdings, imprimeria si editura Aramis, saptamanalul de cultura si informatie pedagogica Tribuna invatamantului si compania Minerva SA, a fost in aceeasi perioada de 105.000 euro.
Grupul a investit anul acesta aproape 4 milioane de euro, din care 650.000 intr-o hala de productie si un depozit care este inca in constructie, iar restul in modernizarea si inlocuirea echipamentelor de productie precum utilajele de tipar si masini de inserat.
Cele mai importante companii din punctul de vedere al afacerilor au fost Megapress Holdings si Aramis Print, cu o cifra de afaceri in prima jumatate a anului de 6,7 milioane de euro, respectiv 0,5 milioane de euro si un profit net de 60.000, respectiv 17.000 de euro.
Activitatea editurii este sezoniera, rezultatele reale urmand a se vedea in a doua jumatate a anului, deoarece in prezent tipografiile sunt ocupate cu finalizarea comenzilor de carte scolara, lucru ce influenteaza si numarul angajatilor, spune Adina Iancu, director economic in cadrul grupului.
Potrivit acesteia, Megapress s-a pozitionat in segmentele de piata cu cea mai mare crestere.
Activitatea de productie a materialelor publicitare ocupa ca importanta in portofoliul de produse al companiei locul doi, dupa activitatea de tiparire a materialelor didactice pentru invatamantul preuniversitar.
In portofoliul de clienti ai grupului intra editurile Sigma, Minerva si Teora, retele de magazine precum Altex, Metro si Billa, agentii de publicitate, dar si o serie de cotidiene si reviste nationale.
Piata tipariturilor de reviste, ziare si carte a fost evaluata la aproape 500 de milioane de euro, potrivit estimarilor companiei Imprimeria Nationala. Principalii jucatorii pe langa Megapress companii precum Infopress, Monitorul Oficial, Fed Print sau Coprint.
Unul dintre segmentele cele mai dinamice este reprezentat de brosurile comerciale, pe fondul extinderii retelelor de supermarketuri si alte formate noi de comert.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO