Companii

Crestere de 16% pentru Medicover Romania in primul semestru

26.08.2004, 00:00 19

Veniturile Medicover Romania au atins, in primul semestru al acestui an, 1,9 milioane euro, cu 16% mai mult fata de perioada similara din 2003, incasarile din perioada aprilie-iunie fiind de un milion euro, se arata in raportul semestrial al grupului.
"Numarul clientilor a crescut in primele sase luni cu 33% comparativ cu perioada similara din 2003 si cu 55% fata de intreg anul trecut, ajungand la 25.000 de membri", se arata in raport.
Planurile de dezvoltare ale companiei pentru acest an cuprind deschiderea unei noi clinici in Bucuresti si extinderea activitatii in orasele mari din Romania.
In acelasi timp, reprezentantii companiei considera ca legislatia privind asigurarile private, introdusa de autoritatile din Romania va stimula contributiile la sistemul de sanatate ale persoanelor particulare si ale angajatilor.
"Credem ca aceasta evolutie va avea ca efect cresterea semnificativa a fondurilor pentru finantarea sectorului medical din Romania si analizam in prezent modalitatile prin care ne putem implica in aceasta noua oportunitate a pietei", a apreciat sursa citata.
In 2003, Medicover Romania a obtinut venituri de 7,6 milioane de dolari. Compania de servicii opereaza cinci centre medicale, din care doua in Bucuresti si cate unul in Focsani, Cluj si Constanta.
Compania va investi, in acest an, 1-1,5 milioane de euro pentru deschiderea a trei noi clinici, din care una in Bucuresti.
Compania face parte din grupul Medicover, care mai detine in Romania o retea de opt laboratoare medicale, administrata de compania Synevo.
Activitatea celor doua divizii a fost separata in toamna anului trecut, in urma deciziei de separare a activitatilor la nivel international.
Medicover, societate cu capital suedez listata la Bursa din Stockholm, este cea mai mare companie de servicii medicale din Europa Centrala si de Est. Reteaua Medicover include Polonia, Ungaria, Romania, Estonia si Republica Ceha.
Pentru primul semestru, grupul Medicover a raportat venituri de 17,7 milioane euro, in crestere cu 12% comparativ cu intervalul corespunzator anului trecut.
Compania are 200 de angajati, din care 60 de doctori.
Divizia de laboratoare a grupului a inregistrat in perioada analizata o crestere de 75% pana la 3,6 milioane euro, rata de crestere a companiei Synevo Romania fiind de 30%.
Pe piata serviciilor medicale private, Medicover concureaza cu Centrul Medical Unirea, care va ajunge la cinci centre medicale pana la sfarsitul anului, Medsana, cu doua clinici in Bucuresti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO