Companii

Cristian Prichea, şeful Ford România: Recoltele fermierilor aduc şi vânzări mai mari de utilitare

Cristian Prichea, şeful Ford România: Recoltele...

Autor: Bogdan Alecu

06.08.2019, 08:00 459

Creşterea productivităţii în sectorul agricol dar şi noile investiţii apărute în domenii precum plantaţiile de fructe de pădure au un impact direct asupra vânzărilor de vehicule comerciale, pe măsură ce fermierii au nevoie de utilaje pentru a-şi transporta mărfurile.

„Vedem fermieri care investesc tot mai mult în echi­pamente, motiv pentru care urmărim evenimentele pe agricultură din ţară, iar o parte din vânzările de pickupuri merg către aceste zone. Spre exemplu, vedem că în anii cu recolte bune avem şi vânzări mai mari de pickup­uri Ford Ranger“, a spus Cristian Prichea, director ge­neral şi membru în consiliul de administraţie al Ford România.

Fermierii români au început să iasă din zona de confort şi să parieze pe culturi care la prima ve­dere nu se pliază pe tipul de climă sau sol specific estu­lui Europei. România a devenit însă o ţară cu un potenţial ridicat pentru culturile exotice în ultimii cinci ani, datorită modificărilor climatice, spun specialiştii horticoli.

Spre exemplu, primele două Ford Ranger Raptor livrate anul acesta au fost achiziţionate unul de către o firmă care se ocupă cu vânzarea şi cultivarea afinelor din judeţul Bihor, iar un al doilea din judeţul Hunedoara, cu un business în instalaţii, în condiţiile în care preţul de listă al unui astfel de automobil este de aproape 50.000 de euro fără TVA

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO