Companii

Cristinel Sandu de la Elbi Electric vinde obiecte de iluminat de peste 50 mil. euro

Cristinel Sandu de la Elbi Electric vinde obiecte de...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

20.12.2017, 00:07 1538

Cel mai mare distribuitor local de echipamente de ilu­minat, Elbi Electric & Lighting, a vândut în primele 11 luni din 2017 produse de iluminat în valoare de 48,8 milioane de euro, cu 9% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

„În privinţa creşterii pe care Elbi şi-o propune în 2018, aceasta este între 10 şi 15%“, spune Cristinel Sandu, proprietarul businessului.

Compania Elbi Electric & Lighting are activităţi în distri­bu­ţia de obiecte de iluminat, în domeniul logistic, în feronerie şi în imobiliare. Cea mai mare pondere în întregul business o au însă sistemele de iluminat, care aduc circa 60% (adică apro­ximativ 52,1 mil. euro anul trecut) din totalul cifrei de afaceri.

„Elbi Electric & Lighting nu produce în România, ci acţionează în calitate de importator şi distribuitor de produse electrice. Compania deserveşte clienţi B2B (business to business - n. red.) din distribuţia tradiţională şi retailul modern, alături de companii de instalaţii, de construcţii, municipalităţi, firme de arhitectură şi mici electricieni“, spune Cristinel Sandu.

Compania are nouă centre logistice în România, unde sunt depozitate obiectele de iluminat, în Bucureşti, Ilfov, Iaşi, Baia Mare, Constanţa, Braşov, Timişoara, Cluj şi Bistriţa. Acestea totalizează 45.500 de metri pătraţi şi au necesitat investiţii de 1,8 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO