Companii

Criza i-a răpus şi pe producătorii de confecţii. Exportul, şansa spre profit

04.07.2010, 13:59 29

Vâslesc împotriva curenţilor. Sunt producătorii români detextile, care şi aşa se târau cu marfa de la un sezon la altul.Acum, dacă tot s-a mărit şi taxa pe valoare adaugată parcondamnaţi.

În disperare de cauză, aceştia încearcă să suporte din buzunardiferenţa şi să nu mărească preţurile, doar doar se vor întoarceclienţii la ei şi vor renunţa la mall-uri.

Greu de crezut, însă, că se mai gândeşte cineva să-şi schimbegarderoba, când abia dacă mai sunt bani pentru întreţinere şimâncare.

"Două la preţ de una"! Este sloganul celor care îşi expun marfaîn cort la Bucureşti. Sunt mai puţine modele ca-n anii trecuţi, iarclienţii mult mai reţinuţi. Lumea se uită de două ori pe etichetăşi pe urmă cumpără. Asa ca, mai nou, la astfel de târguri, toţisunt dispuşi să negocieze până la 10% din preţul produsului.

Problema este că până la sfârşitul anului, 60.000 de salariaţidin această industrie ar putea să îşi piardă locul de muncă.Singura lor şansă ar fi să se relanseze miraculos comenzile pentruexport.

Sursa video: www.stirileprotv.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO