Companii

Crutescu: Negociez cu trei companii vanzarea Amvic

30.04.2008, 18:04 40

Marin Crutescu, proprietarul grupului de firme Amvic cu activitati in sectorul constructiilor, sustine ca se afla in discutii pentru vanzare cu trei companii straine, dintre care doua fonduri de investitii.
"Negocierile vor fi incheiate cel mai probabil anul viitor, sau cel mai tarziu in 2010", a declarat pentru ZF Crutescu.
Omul de afaceri a declarat la inceputul anului ca asteapta cel putin 40 de milioane de euro in urma vanzarii celor noua firme din grup, dupa retragerea din afacere el urmarind sa deschida o firma de instructaj si pilotaj in aviatie, impreuna cu fosti colegi militari.
Intre timp, Crutescu se implica in afaceri imobiliare si a achizitionat impreuna cu un partener de afaceri un teren de 88.000 de metri patrati in judetul Ilfov, la 17 kilometri de centrul Capitalei, pe care intentioneaza sa dezolte un proiect rezidential. Complexul de circa 400 de apartamente va cuprinde case individuale si imobile de 2-5 nivele, locuintele urmand sa fie eficiente din punct de vedere energetic, utilizand sisteme de energie alternativa, precum cea solara. Omul de afaceri sustine ca preturile la intretinere vor fi de circa 50 de lei pe luna pentru fiecare locuinta. "Vom incepe proiectarea dupa luna mai-iunie prin biroul de arhitectura al sotiei mele, care in prezent isi pregateste teza de doctorat si nu se poate ocupa de acest proiect", a declarat pentru ZF Crutescu, care nu a dorit sa precizeze valoarea investitiei sau pretul de achizitie al terenului. El a mentionat ca terenul a fost cumparat la "pretul pietei". Investitia va fi asigurata in proportii egale de Crutescu si un partener, persoana fizica.
Cele noua firme care fac parte din grup sunt Amvic Proiect (proiectare in constructii), Amvic Ferestre (producator ferestre), Amvic Invelitori (vanzare si montare invelitori), Amvic Constructii (lucrari de constructii), Amvic Case (proiecte imobiliare), Amvic Termosistem (furnizare termosisteme in constructii), Amvic Instalatii Termice (montaj instalatii de incalzire), Amvic Usi Garaj (furnizare usi de garaj) si Amvic Polistiren (producator de polistiren si sisteme de constructii termoizolante din polistiren). Grupul si-a bugetat o dublare a cifrei de afaceri consolidate in acest an, pana la 20 mil. euro, pentru 2009 fiind estimat un nivel de 30 mil. euro.
"Estimez ca Amvic Termosistem va realiza o cifra de afaceri de 8 mil. euro, iar Amvic Ferestre va genera afaceri de 7 mil. euro, urmand ca restul pana la 20 mil. euro sa fie realizat de celelalte companii", afirma Crutescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24