Companii

Cum arată tenisul de performanţă. România a pierdut în ultimii zece ani 15.000 de jucători de tenis legitimaţi: în 2020, Federaţia Română de Tenis mai număra doar 3.100 de sportivi

Cum arată tenisul de performanţă. România a pierdut...

Autor: Miruna Diaconu

29.10.2021, 16:20 292

♦ Săptămâna aceasta are loc la Cluj-Napoca, Transylvania Open, cel mai puternic turneu WTA organizat vreodată în România, după cum spunea Patrick Ciorcilă, directorul turneului. Cum arată însă tenisul de performanţă în România?

România a pierdut în ultimii zece ani circa 15.000 de jucători de tenis din evidenţele Federaţiei Române de Tenis (FRT), conform informaţiilor furnizate de către Ministerul Tinere­tului şi Sportului în urma unei solici­tări trimise de Ziarul Financiar. România număra în 2020 doar 3.158 de sportivi ligitimaţi  la FRT.

Din cei peste 3.100 de sportivi legitimaţi, doar 2.600 au participat la competiţii sportive naţionale. Ro­mânia nu investeşte în sport şi infra­structura sportivă locală este slab dezvoltată, iar aceste lucruri se traduc printr-un număr mic de persoane care aleg să facă sport de perfor­manţă. Reprezentanţii Mi­niste­rului Tineretului şi Spor­tului spun că o problemă a spor­­tului românesc este faptul că este foarte divizat, ceea ce creează probleme de natură fi­nanciară, având în vedere că toate autorităţile care au în admi­nistrare diferite baze sportive nu colaborează.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO