Companii

Cum se va dezvolta industria de logistică şi transport? Răspunsul, la ZF Logistică & Transporturi Summit

Foto Shutterstock

Foto Shutterstock

Autor: Bogdan Alecu

13.03.2014, 00:03 940

Adriana Pălăşan, vicepreşe­din­te al asociaţiei de logistică ARILOG şi managing partner, supply chain management center, şi Radu Dinescu, secretar general al Uniunii Naţionale a Transportatorilor Rutieri din România, cea mai mare organi­za­ţie care reuneşte transportatorii de pe piaţa locală, vor fi prezenţi în cadrul pri­mei ediţii a ZF Logistică & Transpor­turi Summit, eveniment ce se va desfăşura în data de 20 martie în Bucureşti.

Cu toate că puterea de cumpărare a românilor se menţine la un nivel scă­zut, producţia şi exporturile cresc pu­ter­nic de la an la an. Dacia şi Ford pro­duc tot mai multe maşini, iar pro­du­cătorii de componente trebuie să ţină pasul atât cu uzinele din România, cât şi cu cele din regiune. Cum va ţine pa­sul industria de logistică şi transpor­turi şi cum vor evolua acestea în lipsa unor autostrăzi la standarde euro­pe­ne?

În contextul în care România a înregistrat o creştere economică de 3,5% anul trecut şi cele mai multe com­panii produc bunuri industriale pentru export, componenta de logistică şi transport participă activ la acest avânt.

Piaţa transporturilor, evaluată la peste 6,5 mld. euro în cazul celor de măr­furi şi aproape două miliarde de euro în cazul pieţei transporturilor de persoane, a fost susţinută inclusiv de către companiile de logistică ce şi-au con­solidat businessul şi au realizat inves­tiţii în noi depozite şi centre logistice.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 13.03.2014

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO