Companii

Cum se vede piaţa echipamentelor medicale din România? Dominik Panwinkler, şeful diviziei RMN a Siemens Healthineers în Europa Centrală şi de Est: „România este în acest moment la nivelul Poloniei“

Pandemia a determinat o explozie de cerere pentru CT-uri şi aparate de radiografie.

Pandemia a determinat o explozie de cerere pentru CT-uri şi aparate de radiografie.

Autor: Georgiana Mihalache

18.04.2023, 16:45 360

♦ România are 298 de echipamente RMN (rezonanţă magnetică nucleară) şi 368 de echipamente CT (computer tomograf) în spitalele publice şi private, din cele mai recente date ale autorităţilor.

Cererea de echipamente medicale a explodat în pan­demie, odată cu nevoia de investigaţii a pacienţilor care au avut virusul, iar piaţa românească a aparatelor RMN şi CT este a patra la nivel de investiţii, dintr-un „coş“ de 30 de ţări din regiunea Europei Centrale şi de Est şi Asiei Centrală, spune Dominik Panwinkler, care acoperă această zonă pentru Siemens Healthineers.

„Mă ocup de linia de business de rezonanţă magnetică (RMN) pentru zonele Europei Centrale şi de Est şi Asia Centrală. Regiunea aceasta include 30 de ţări. Piaţa româ­nească a crescut mult în ultimii ani. În zona pe care o acopăr de 30 de ţări, România este una din primele patru ţări deja şi vedem în continuare o cerere mare pentru echipamente medicale în acest sector, atât public, cât şi privat. Primele trei sunt Turcia, Polonia şi Rusia. România este la acest moment la nivelul Poloniei“, a spus Dominik Panwinkler pentru ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO