Companii

Cum stau ţările din UE la reciclarea ambalajelor din plastic? Lituania şi Malta sunt la poli opuşi, România este aproape de media UE

PAGINA VERDE

Cum stau ţările din UE la reciclarea ambalajelor din...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

16.03.2022, 16:30 187

♦ O contribuţie la rata de reciclare o are şi implementarea Sistemului Garanţie şi Returnare (SGR) în mai multe state europene ♦ Acesta urmează să fie aplicat şi pe piaţa din România.

Lituania, Cehia, Olanda, Slovacia, Suedia sunt ţări fruntaşe în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte reciclarea ambalajelor din plastic, potrivit datelor Eurostat aferente anului 2019. Cu rate de peste 50%, chiar 70% în cazul Lituaniei, aceste state au implementat cu succes principiul reciclării, spre deosebire de ţările de la coada clasamentului.

Malta ocupă ultima poziţie, cu o rată de reciclare a ambalajelor din plastic de doar 15% în 2019, cel mai recent an pentru care Eurostat a centralizat date. Procente sub 25% înregistrează şi Islanda, Liechtenstein, Franţa şi Irlanda. În ceea ce priveşte România, Eurostat nu deţine date pentru 2019, ci doar pentru 2018, când rata de reciclare a fost de 43%, foarte apropiată de media Uniunii Europene, de 41%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO