Companii

Dan Pitic, proprietar Ax Perpetuum, furnizor de amenajări interioare: Problemele financiare se transmit viral, exact la fel ca virusul. Vom ajunge într-o pandemie economică

Dan Pitic controlează producătorul şi distribuitorul de articole pentru amenajări interioare şi exterioare Ax Perpetuum Impex din Cluj-Napoca.

Dan Pitic controlează producătorul şi distribuitorul de articole pentru amenajări interioare şi exterioare Ax Perpetuum Impex din Cluj-Napoca.

Autor: Alina-Elena Vasiliu

26.03.2020, 10:40 808

Oprirea activităţii companiilor din România din sectoare-cheie ale economiei va duce la o criză la fel de mare precum cea de ordin sanitar din acest moment, pandemia de coronavirus, este de părere antreprenorul Dan Pitic, cel care controlează producătorul şi distribuitorul de articole pentru amenajări interioare şi exterioare Ax Perpetuum Impex din Cluj-Napoca.

„Vorbim despre un lanţ pe care problemele financiare se transmit viral, exact la fel ca virusul. Eu cred că într-un interval de timp de la 7 la 15 zile începând de acum, se va ajunge la o incapacitate generalizată de plată şi vom ajunge într-o pandemie economică. Toate firmele mici care nu ştiu cum să gestioneze o situaţie precum cea prin care trecem acum sunt exact la fel de vulnerabile precum persoanele de peste 65 de ani şi ar trebui să avem grijă de ele”, spune Dan Pitic.

El este acţionar şi în cadrul producătorului de mase plastice Napochim, unde deţine, prin intermediul Ax Perpetuum Impex, circa 25% din acţiuni. Ax Perpetuum Impex este acţionar şi în firma Smart Furniture SRL (20% din părţi sociale), care deţine circa 52% din acţiunile Napochim (NACH). Napochim are şi o divizie de proiecte imobiliare, numită Napochim Imobiliare (NCHI). Ax Perpetuum Impex are circa 77% din acţiunile Napochim Imobiliare.

Dan Pitic a preluat anul trecut, în sistem de franciză, trei magazine de materiale de construcţii Ambient – din Cluj-Napoca, Alba-Iulia şi Blaj, companie fondată de Ioan Ciolan. Aceste unităţi şi-au suspendat activitatea din cauza pandemiei.

„În ceea ce priveşte Ax Perpetuum, acolo vânzările au fost în creştere. Paradoxal, vânzările din martie 2020 au fost consistent mai mari decât cele din martie 2019, cu circa 40%. Trendul începutului de an era foarte bun. De luni însă, simţim o decelerare a vânzărilor, dar continuăm livrările”, spune Dan Pitic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO