Companii

Daniel Cosman, acţionarul producătorului de echipamente medicale Coramed: „Fluctuaţiile de preţ ne determină să regândim strategia investiţiilor. Intenţionăm să creştem portofoliul la export“. Coramed are o fabrică în Hunedoara, unde produce seturi şi câmpuri chirurgicale, folosite în sălile de operaţii, măşti de protecţie

Coramed face producţie încă din 2006, iar principalele divizii sunt celede echipamente medicale, de unde ies articole de protecţie pentru personalul medical şi pentru sălile de operaţii.

Coramed face producţie încă din 2006, iar principalele divizii sunt celede echipamente medicale, de unde ies articole de protecţie pentru personalul medical şi pentru sălile de operaţii.

Autor: Georgiana Mihalache

31.01.2023, 19:00 249

Circa 80% din producţie ajung în spitalele de stat, iar restul merge în spitale private şi la export.

Fabrica de echipamente medicale Coramed, care are o unitate de producţie în Călan, judeţul Hunedoara, vinde 80% din producţie către spitale de stat din România, iar restul de 20% către unităţile private şi în afara ţării. Planurile acţionarului companiei sunt de a relua legăturile la export, mai ales în contextul unui an 2023 incert, în care scumpi­rile din toate domeniile de activitate afectea­ză şi fabrica de echipamente pentru spitale.

„Avem în portofoliul de clienţi şi spitale private, dar începem să dezvoltăm mult mai mult relaţia cu firme din Austria şi Ger­ma­nia. Intenţionăm să creştem portofoliul adre­sat societăţilor din cele două ţări. Îl aveam şi până acum, dar în pandemie am fost obligaţi să vindem doar pe piaţa internă, ceea ce ne-a afectat ca prezenţă pe piaţa externă, deşi am avut cerere foarte mare. Acum reluăm acele legături“, a spus Daniel Cosman. Coramed face producţie încă din 2006, iar principalele divizii sunt cele de echipa­mente medicale, de unde ies articole de protecţie pentru per­sonalul medical şi pentru sălile de operaţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO