Companii

David O’Reilly, director cercetare ştiinţifică, British American Tabacco: „Nu credem că ţigările tradiţionale pot să fie înlocuite de un singur produs. În România, ne focusăm mult pe glo, iar în alte pieţe ne focusăm pe vaping“

David O’Reilly, director pentru cercetarea ştiinţifică în cadrul grupului BAT

David O’Reilly, director pentru cercetarea ştiinţifică în cadrul grupului BAT

Autor: Florentina Niţu

21.06.2022, 00:05 66

♦ Grupul BAT are un centru de cercetare cu 1.500 de angajaţi – cercetători şi specialişti în domeniul de profil - în Southampton (Marea Britanie) şi investeşte anual circa 400 mil. lire sterline în cercetare şi dezvoltare de produse noi.

Grupul British American Tabacco (BAT), prezent şi în România de a­proa­pe trei decenii, in­vesteşte anual circa 400 de milioane de lire ster­line în cercetarea şi dez­vol­ta­rea de produse care nu implică ar­derea tutunului şi au un risc mai re­dus asociat fumatului, în con­textul în care modul de a fu­ma este în schimbare la nivel global.

„400 milioane de lire sterline in­vestim anual în cer­ce­tare. Marea ma­joritate a banilor sunt folosiţi pentru cercetarea noilor ca­tegorii mo­derne de produse. Este o in­ves­ti­ţie foarte mare, dar este pentru con­tinuitatea activităţii companiei pe termen lung şi ne focusăm pe inte­resul consuma­torilor noştri“, a spus David O’Reilly, director pentru cer­cetarea ştiin­ţifică în cadrul grupului BAT.

El a fost prezent la Global Forum on Nicotine, conferinţă internaţională care s-a concentrat pe rolul produselor cu risc mai redus asociat fumatului, care au ca scop final renunţarea la fumat şi a adunat peste 50 de experţi internaţionali în tutun şi nicotină la a noua ediţie, care a avut loc la Varşovia în perioada 16-17 iunie 2022. Acesta a oferit separat un interviu pentru jurnalişti din România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO