Companii

De ce 4 din 10 companii din România au zero angajaţi. “La aceste firme acţionarul centrează şi dă cu capul în acelaşi timp.” O discuţie la conferinţa ZF IMM 2019

De ce 4 din 10 companii din România au zero angajaţi. “La aceste firme acţionarul centrează şi dă cu capul în acelaşi timp.” O discuţie la conferinţa ZF IMM 2019

Autor: Mădălina Panaete

21.04.2019, 16:02 2249

Aproximativ 40%, adică patru din zece, din companiile active din România au raportat zero angajaţi în 2017, arată un grafic prezentat pe blogul personal de Iancu Guda, head of services în cadrul companiei Coface.

„Este cea mai ridicată pondere din UE a companiilor care nu înregistrează angajaţi! Practic, la aceste firme acţionarul „centrează şi dă cu capul în acelaşi timp“. Dacă considerăm şi firmele care înregistrează capitaluri proprii negative, sau cele fără activitate, aproximativ 6 din 10 companii active în România ar putea să dispară mâine!“, punctează Iancu Guda, care foloseşte în analiza sa date de al Ministerul de Finanţe.

Analiştii spuneau anterior că unele microîntreprinderi sunt conduse de administratori fără a avea angajaţi, iar unele nu au completat numărul de angajaţi în bilanţ şi de aceea apar astfel în statistici.

Ziarul Financiar vă invită marţi 16 aprilie la cel mai relevant eveniment dedicat IMM-urilor, conferinţa ZF IMM 2019, pentru a dezbate teme precum analiza stadiului IMM-urilor în România la 100 de ani de la Marea Unire, cum începe mediul antreprenorial următorul capitol de 100 de ani de business în România, ce lecţii au învăţat antre­prenorii în ultimele trei decenii. De ase­menea, în cadrul conferinţei se va discuta şi despre punctele forte ale fon­durilor de investiţii, platformelor de inves­tiţii şi a finanţării prin business angels.

AFACERI DE LA ZERO