Companii

De ce vor producătorii români de medicamente să ajungă pe tot mai multe pieţe? Pentru că fac rost de cash

De ce vor producătorii români de medicamente să ajungă pe tot mai multe pieţe? Pentru că fac rost de cash

Foto: Shutterstock

Autor: Ioana David

04.01.2012, 18:13 312

Medicamentele produse în fabricile româneşti ajung în peste 80 de ţări din întrega lume, iar companiile se gândesc cum să crească acest număr. Medicamentele "made in Romania" au ajuns din SUA până în Japonia, iar mai nou managerii au început să se uite la Columbia şi Egipt.

"Exporturile reprezintă în acest moment o «gură de oxigen» pe o piaţă frământată de presiuni financiare puternice şi schimbări legislative repetate, de termenele de încasare care se duc dincolo de un an şi de numeroase insolvenţe. Aşadar, putem spune cu certitudine că activitatea de export înseamnă pentru producătorii locali de medicamente generice o alternativă extrem de atrăgătoare", a spus Bogdan Oghină, directorul general al fabricii Sindan Pharma.

El se referă la faptul că piaţa farma românească se confruntă cu probleme de lichiditate şi astfel companiile încearcă să-şi găsească salvarea în alte părţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO