Companii

De la fabricile de vagoane ale lui Burci şi creanţele Jolidon. Investitorul german Thomas Manns negociază achiziţia a 8.000 de hectare de teren agricol

De la fabricile de vagoane ale lui Burci şi creanţele...

Autor: Cristina Roşca

05.05.2017, 00:07 3801

Astra Rail Management Gmbh, compania controlată de antreprenorul german Thomas Manns, negociază cu familia Grigoriu din Bacău preluarea companiei Moldova Farming care operează circa 8.000 de hectare de teren.

O parte din terenuri sunt deţinute în proprietate, pe când majoritatea sunt operate în arendă, conform datelor ZF. Tranzacţia ar putea fi estimată la 12-14 mil. euro, potrivit datelor din piaţă.

Firma a terminat anul 2015 (ultimul pentru care există date) cu afaceri de 6,5 mil. lei şi pierderi de 4 mil. lei. Busi­nessul a scăzut aproa­pe la ju­mătate faţă de anul anterior. Mol­dova Farming a fost înfiinţată în urmă cu doar cinci ani, în 2012.

Pentru familia Grigoriu aceasta ar fi a doua vânzare majoră după ce în urmă cu circa doi ani a cedat Comfert Bacău către irlandezii de la Origin, primind atunci aproape 20 de milioane de euro.

De partea cealaltă, pentru Astra Rail Management Gmbh, aceasta ar fi a treia mutare strategică. Manns a preluat anterior fabricile de vagoane ale lui Cristian Burci şi a ajuns cel mai mare creditor al pro­ducătorului de lenjerie Jolidon. Po­trivit datelor exis­tente, germanul se uită continuu în piaţă după noi mutări. El a fost consiliat de fiecare dată de casa de avo­catură Maravela & Asociaţii. Astra Rail Management Gmbh a fost transformată de antreprenorul neamţ într-un vehicul de investiţii şi are în plan mai multe achiziţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO