Companii

„De un an cautam chiriasi pentru o cladire de birouri pe Calea Victoriei dar nu am gasit"

28.01.2010, 23:12 79

Compania Primavera Development, care a construit, inchiriat sivandut unul dintre cele mai mari parcuri de birouri din Bucuresti -S-Park din nordul Capitalei -, cauta de mai bine de un an chiriasipentru o cladire de zece ori mai mica situata in centrulBucurestiului, unde pana acum doi ani spatiile de birouri erauinchiriate inca de la inceperea lucrarilor.

"Piata de birouri a fost complicata anul trecut. Tot anul 2009am cautat chiriasi pentru cladirea de birouri de pe strada Frumoasa- Calea Victoriei, dar n-am gasit, astfel ca am oprit constructiadupa ce am finalizat structura. Speram ca piata birourilor sainceapa sa miste in acest an, deoarece expira numeroase contracte",a declarat pentru ZF Daniel Tanasoiu, unul dintre managerii siactionarii firmei. Nivelul chiriei este de 14 - 14,5 euro/mp/luna,in timp ce suprafata imobilului se ridica la 3.200 de metripatrati. S-Park, proiect de peste 30.000 mp, avea la momentulfinalizarii chiriasi de top - banci, telecom, bere.

"Putem sa o inchiriem si catre mai multi chiriasi. Daca am semnaun contract de preinchriere, in 6-8 luni cladirea ar fifinalizata", a mai spus Tanasoiu.

Primavera Development a incasat in 2007 circa 104,5 mil. eurodin vanzarea proiectului S-Park, cea mai mare parte a banilor fiinddirectionati tot spre achizitia de terenuri. Firma detine mai multeloturi in Bucuresti pentru proiecte de birouri si rezidentiale, darsi un teren in Sibiu, pentru constructia unui centru comercial.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO