Companii

Dexory, start-up-ul de logistică fondat de trei români la Londra, instalează în depozitul regional pentru Ikea primul robot autonom care monitorizează stocurile de marfă. „Poate scana într-o zi ce până acum dura un an“

Dexory, start-up-ul de logistică fondat de trei români...

Autor: Bogdan Alecu

22.11.2023, 09:30 745

Robotul NEO, dezvoltat de Dexory, operează zilnic în acest centru logistic din Bolintin-Deal, scanând peste 10.000 de amplasamente de paleţi pe oră, faţă de 150 de amplasamente pe oră cu procesele manuale curente.

Dexory, companie înfiinţată la Londra în 2015 de trei români, Andrei Dănescu, Oana Jinga şi Adrian Negoiţă şi care are sediul central în UK, lucrează cu gigantul Maersk pentru digitalizarea şi robotizarea depozitelor sale.

România este prima ţară europeană unde este implementat robotul autonom NEO, în depozitul celor de la Maersk-IB Cargo din proiectul CTPark Bucharest West, iar aceste este al treilea sit din lume al Maersk unde operează un astfel de robot dezvoltat de către cei trei români.

Depozitul operat de A.P. Moller - Maersk & IB Cargo s-a deschis în septem­brie 2021 cu 76.000 mp, iar la mai puţin de 2 ani, s-a extins la 100.000 mp, oferind so­lu­ţii logistice personalizate şi deservind 8 ţări din Europa şi Balcani. Unitatea este situată în parcul industrial CTPark Bucharest West. În cadrul depozitului lucrează 140 de oa­meni 24 de ore pe zi, 7 zile din 7.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO